Verzekeringen

Iets waar je veel waarde aan hecht, daar ben je vaak erg zuinig op. Verzekeringen zijn er voor om het financiële risico voor een mogelijk evenement op te vangen en de gevolgen hiervan. Daarom is het goed om te bekijken welke financiële risico’s te groot zijn om zelf te nemen en welke u zelf voor uw rekening kunt nemen. De risico’s die u zelf niet kunt lopen, kunt u verzekeren. Wij kunnen u dit aanbieden zowel voor bedrijven als particulieren.

Denk hierbij aan een verzekering voor uw woonhuis, uw inboedelverzekering uw aansprakelijkheid en dergelijke zaken. Ook het risico dat u tegen hoge kosten aanloopt indien u rechtsbijstand wenst is verzekerbaar. Als u een eigen woning heeft is het zeer verstandig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben waarin bijstand omtrent de woning is verzekerd.

Voor de auto is het verplicht om een dekking te verzekeren waarbij derden worden gecompenseerd op het moment dat u schade aanbrengt. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, kortweg WA. 
Ook is het mogelijk om de schade door u zelf veroorzaakt en aan u zelf toegebracht te verzekeren. Dit is de Casco verzekering, ookwel All-risk genoemd. Een beperktere vorm van deze verzekering is de Beperkt Casco dekking. Hierin zijn een aantal risico’s verzekerd die bij Casco-dekking zijn verzekerd, bijvoorbeeld ruitbreuk en diefstalschade.

Ook zaken die niet tastbaar zijn, moeten soms wel worden verzekerd. Op het moment dat de kostwinner komt te overlijden, zal er vaak een (groot) deel van het inkomen wegvallen. De vraag is dan of er nog voldoende maandelijks wordt ontvangen om het gezin draaiende te houden. Daarom is het goed om te overwegen om een bedrag beschikbaar te laten komen indien de kostwinner en/of partner komt te overlijden. De premie voor deze verzekeringen zijn vaak laag t.o.v. het verzekerde bedrag. Voor enkele tientjes per maand heeft u een zeer goede dekking. De duur van de verzekering kunt u zelf bepalen. Dit is mede afhankelijk van de gezinssituatie.

De kosten van uitvaarten zijn de afgelopen jaren sterkt toegenomen. Daarom is het goed om te bekijken of er na het overlijden een bedrag van € 6.500,- en € 8.500,- direct beschikbaar komt. Dit bedrag is nodig om de kosten van de uitvaart te kunnen voldoen. Hierin zijn diverse vormen van verzekeringen beschikbaar. U kunt zelf bepalen wat het beste bij uw wensen aansluit. Hoe eerder u begint met het betalen van premie, des te lager de premie is.

Daarnaast zijn er nog vele andere verzekeringen mogelijk voor uw bezittingen. Voor uw reisverzekering, bootverzekering, kampeerautoverzekering etc. kunt u bij ons terecht.