Hypotheken

Hypotheken is vaak niet de gemakkelijkste materie. Omdat het niet zaken zijn waar u zich dagelijks mee bezig houdt, is advisering hierin echt een noodzaak. Daarnaast is elke hypotheek afhankelijk van uw persoonlijke situatie en verwachtingen.

In het kort staat hieronder de opzet van een hypotheek.

Een hypotheek is een geldlening tussen u en de geldverstrekker. Hiervoor vraagt de geldgever u om een vergoeding in de vorm van rente. Daarnaast vraagt vaak een geldverstrekker om een verzekering welke uitkeert bij overlijden. Deze verzekering hoeft niet de gehele hypotheekschuld te dekken, maar dit is wel mogelijk.

Hoe u de schuld die u bent aangegaan gaat terugbetalen, is afhankelijk van uw situatie. U kunt vaak een deel zonder verplichting tot aflossing in de hypotheek opnemen.
Dit is de aflossingsvrije hypotheek.
U betaalt enkel rente over deze schuld.

Naast dit gedeelte dient u (vaak) een deel van de aflossing op te bouwen gedurende de hypotheekperiode. Dit is vaak een duur van 30 jaar. Dit kan op verschillende manieren.

Mogelijkheden hypotheek

In de regel bestaat een hypotheek uit 3 gedeelten. Een aflossing gedeelte, een rente gedeelte en een deel voor de premie voor de overlijdensrisicoverzekering.